رجیستر گوشی در ترکیه چگونه انجام میشود؟
یکی از مهمترین ابزارهای روزمره ما، تلفن همراه و دسترسی به اینترنت است. زمانی که وارد یک کشور جدید میشویم، تهیه سیمکارت و تلفن همراه اهمیت زیادی دارد. اما سوالی که اینجاست این است که برای رجیستر گوشی در ترکیه و به عبارت دیگر ثبت تلفن همراه در ترکیه چه اقداماتی لازم است؟
قانون رجیستری گوشی هوشمند در ترکیه، همانند ایران، برای جلوگیری از قاچاق ایجاد شده است. با این روش، تمام کسانی که گوشی جدید در ترکیه میخرند، یا گوشی هوشمندی وارد کشور میکنند، نیازمند رجیستر کردن گوشی خود هستند. در این مقاله همراه Turkey Expert باشید تا با هم نحوه رجیستر گوشی در ترکیه، هزینههای این اقدام و اطلاعات مورد نیاز را بررسی کنیم.
رجیستر گوشی در ترکیه
رجیستر گوشی به چه معنا است؟ رجیستر گوشی به منظور شناسهدار کردن تلفن همراه است که موجب میشود تا جلوی واردات تلفنهای همراه غیرقانونی در کشور ترکیه گرفته شود. گاها پیش آمده است افرادی که با خرید ملک در ترکیه و یا اجاره ملک قصد دارند مدت زمان زیادی را در کشور ترکیه اقامت داشته باشند، یا بازرگانانی که مداوم در حال سفر به ترکیه هستند، به دلیل اینکه از قوانین و نکات رجیستر کردن گوشی در این کشور اطلاعی ندارند، از انجام آن صرف نظر میکنند. این درحالی است که تنها با واجد شرایط بودن برای رجیستر کردن موبایل، افراد میتوانند بدون هیچ محدودیتی از تلفن همراه خود در ترکیه و ایران بدون قطعی استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اپراتورهای تلفن در ترکیه، میتوانید به بلاگ ما در این خصوص مراجعه نمایید.
البته لازم به ذکر است که فرایند رجیستر کردن گوشی برای اقامت زیر ۴ ماه نیاز نیست. قانون رجیستری ترکیه تنها شامل حال کسانی است که پس از ورود به ترکیه برای خرید سیمکارتهای توریستی و دائمی این کشور اقدام کرده و تلفن همراه خود را روشن میکنند. این افراد پس از ده روز روشن بودن تلفن همراه، پیامکی با مضمون "دعوت به اقدام برای ریجستر کردن گوشی" از سمت مخابرات ترکیه دریافت میکنند. پس از آن، تنها ۱۲۰ روز فرصت دارند تا از طریق یکی از شیوههای رجیستری که در ادامه به آن اشاره شده است، برای شناسهدار کردن گوشی خود اقدام نمایند.
فرایند رجیستر کردن گوشی در ترکیه
افراد در این فرصت ۱۲۰ روزه با شرایط اقامتی که دارند، میتوانند از یکی از روشهای زیر برای رجیستر کردن گوشی دستبهکار شوند.
شیوه رجیستری گوشی برای کسانی که دارای کارت اقامت کشور ترکیه هستند
- در قدم اول با در دست داشتن اصل پاسپورت و کارت اقامت به یکی از دفاتر پست مرکزی در شهری که ساکن هستید، مراجعه کنید.
- به منظور دریافت رمز دولت الکترونیک یا (E Devlet Şifresi) مدارک خود را به بخش پذیرش ارائه دهید.
- پس از دریافت رمز وارد سایت دولت الکترونیک (https://www.turkiye.gov.tr/) شده و با کلیک برروی قسمت رجیستر گوشی وبسایت برای پرداخت هزینه اقدام کنید.
شیوه رجیستری گوشی برای کسانی که کارت اقامت کشور ترکیه را ندارند
- کد *#06# را در گوشی خود شمارهگیری کنید.
- سپس کد ۱۴ رقمی نمایش داده شده را که با نام IMEI معرفی شدهاند و کد اختصاصی گوشی شما است را یادداشت کنید.
- با در دست داشتن گوشی همراه، شناسه IMEI و پاسپورت به اداره مالیاتی محل سکونت مراجعه کنید.
- از صندوقدار بخواهید تا فرمهای مربوط به رجیستر کردن گوشی را در اختیارتان بگذارد.
- پس از نوشتن اطلاعات مورد نیاز، فرم را به متصدی باجه تحویل داده و فیش بانکی که نیاز به پرداخت دارد، را دریافت کنید.
- فیش پرداخت شده را به همراه کپی صفحه اول پاسپورت و آخرین مهر ورود به ترکیه گذرنامهتان را به نزدیکترین نمایندگی تلفن همراه ترکیه ببرید.
نکته مهمی که در این روش وجود دارد این است که در صورت فقدان کارت اقامتی شما مجاز هستید که فقط از یک خط موبایل استفاده کنید.
پس از اقدام از طریق روشهای گفته شده ظرف مدت یک روز تا یک هفته عملیات ریجستر انجام خواهد شد. راههای دیگری نیز برای رجیستر کردن گوشی وجود دارد که توسط فروشندگان موبایل انجام میشود. اما از آنجایی که این افراد عملیات رجیستر کردن را از طریق روت کردن گوشی و تغییر IMEI انجام میدهند به هیچ عنوان توصیه نمیگردد.
هزینه رجیستر گوشی در ترکیه
قبل از سال ۲۰۲۱ هزینه رجیستر کردن گوشی در این کشور با توجه به برند موبایل متفاوت بود. اما طبق آخرین تغییرات قانونی توسط دولت ترکیه، هزینه رجیستر گوشی در کشور ترکیه از طریق روشهای قانونی که در بالا به آن اشاره کردیم، برآورد شده است. این در حالی است که با مراجعه به موبایل فروشیها برای رجیستری نیاز است هزینهای حدودا ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیر پرداخت کنید. اما همانطور که گفتیم مراجعه به فروشندگان موبایل، روشی نیست که آن را توصیه کنیم. زیرا در آینده مشکلات جبران ناپذیری را بههمراه خواهد داشت.
هزینه رجیستر گوشی به صورت قانونی، مبلغی حدودا ۲۸۰۰ لیر است. باتوجه به هزینه بالای رجیستری در ترکیه پیشنهاد میشود که خرید گوشی از همین کشور را جایگزین رجیستری گوشی همراه خود کنید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که این پیشنهاد زمانی به عنوان گزینه بهتر انتخاب میشود که دارای گوشی موبایل میان رده یا پایین رده باشید. اما اگر مالک گوشیهای پرچمدار هستید، هزینه پرداختی برای رجیستری به نسبت خرید گوشیهای پرچمدار در کشور ترکیه معقولتر است.
اگر گوشی را رجیستر نکنیم چه اتفاقی میافتد؟
برخی فکر میکنند میتوانند قوانین را زیر پا گذاشته و رجیستر کردن گوشی را به تعویق بیاندازند. اما در صورتی که مهلت قانونی برای اقدام به رجیستر کردن موبایل تمام شود، گوشی همراه شما از دسترس خارج شده و دیگر قابل رجیستری نیست و باید با هزینه بیشتری موبایل خود را تعویض کنید. با این حال از آنجایی که گوشیهای دو سیمکارته دو کد IMEI متفاوت از هم دارند، شما میتوانید پس از پایان ۱۲۰ روزه سیمکارت را از اسلات اول آن خارج کرده و به سیمکارت دوم انتقال دهید. در این شرایط شما میتوانید ۸ ماه بدون اینکه هزینهای برای رجیستری بپردازید از گوشی همراه خود استفاده کنید. اما این محدودیت عدم دسترسی پس از ۲۴۰ روز پابرجا خواهد بود و در هر صورت باید برای رجیستر کردن گوشی خود اقدام کنید.
Updated on 2022-10-17